HOME

WIE BEN IK

RADIO

ORKEST

HOBBY'S

LINKS

STUDIO

MI AMIGO

RADIO ONE

RADIO AKSENT

RADIO TIGER

RADIO 77

RADIO LINKS

GOLDEN YEARS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Flitsende 50 gepresenteerd door            Danny De Bruyn later door Peter De Winter.

Geestelijke vader van Radio 77 is Pierre Cant, die hiervoor Radio Tiger in Stekene verliet omdat er daar een overvloed aan DJ's was. Pierre wilde duidelijk meer uit de radio halen.

Radio 77 starte op 1 juli 1982 en er werd meteen naar kwaliteit in de samenstelling en de presentatie gezocht.Er kwamen ronkende namen van DJ's naar 77 met o.a.Werner Michiels - Peter De Graaf - Jonathan Seagul - Kees Neysen - Jan Van Der Stock - Luc De Groot - Joost Van Gelderen, men dacht meteen aan Maeva, Radio Seven of Contact. Het zijn die mensen later aangevuld met Peter De Winter - Rik Baker - Dirk De Prater - Jan Van De Kasteele en Mike West die het betere radiowerk de lucht in stuurden.

Er werd direct gestart met een "horizontale programmering, dit voor duidelijkheid en erkenning van het station. Naast de Flitsende 50 werden nieuwe tips en oldies op radio 77 gedraaid, omweven door professionele jingles en station calls die werden gemaakt in het Amerikaanse Dallas door TM productions, hierdoor kreeg radio 77 een duidelijk eigen gezicht en geluid in het waaslandse radio wereldje. Het radio project van Pierre Cant kreeg de volledige medewerking van de bekendste platenfirma's zoals Areola, Inelco, Vogue, CNR, Carere, en EMI, wekelijks kon er om de nieuwste producten gereden worden richting Brussel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RADIO 77 VIEL NIET ALLEEN OP DOOR DE PROGRAMMA'S MAAR OOK DOOR DE VELE UITSTAPPEN EN UITZENDINGEN OP LOCATIE, ZOALS KOOPCENTRUM WAASLAND, BALLONMEETING EN FLANDERS INTERNATIONAL TRAVEL FAIR.

Elke keer men op locatie ging met de radio was men steeds vergezeld van het 77-Promotie Team, een groep bereidwillige dames zoals Patris Hoste en Magda Janssens deelden o.a. stickers uit.

 

Mike West op locatie : Tankstation SECCA aan de Heistraat te St.Niklaas voor de klavertjes vier actie van Radio 77.

Flanders International Travel Fair in de stadsfeestzalen te St.Niklaas. Presentator Rik Baker en Technieker Kurt Verbruggen met wijlen Dhr.De Cauwer van het gelijknamige reisbureau omgeven door het prachtige decor van Radio 77, wat overal als men buiten de studio kwam werd opgesteld.

In 1986 werd er van frequentie gewisseld, en Pierre zou Pierre niet zijn mocht hij dit niet op een professionele en opvallende manier aan de luisteraars kenbaar maken. Met de nodige pamfletten, stickers en autoposters en vlaggen werd dit alles op de kortste keren in de wijde omgeving kenbaar gemaakt.

Vele honderden mensen kwamen jaarlijks af op de ballonfeesten op recreatiedomein De Ster te St. Niklaas, Pierre had het er maar druk mee om aan de vele fans het verhaal 77 nog maar eens te verklaren.

Pierre Cant - Etienne De Vries en Mike West in de live studio

 

Pierre was op bezoek in de studio's van het Amerikaanse radio station WGTO-AM54, hij werd telefonisch verwittigd over het gebeuren in zijn Belgische studio.

Rik Baker zorgde voor de opnamestudio 1, alle apparaten waren erg bevuild door de rook, om nog te zwijgen van de brandlucht .

Met verenigde krachten alles kuisen. Van links naar rechts : Laurie, Etienne De Vries, Rik Baker, Mike West, Kurt Verbruggen en Patris.

Het was schrikken voor de medewerkers van Radio 77 toen men een brandbom aan de deur van de studio's in de heidebloemstraat te St.Niklaas had gelegd, er was heel wat rookschade in de studio's en de andere gebouwen, bijna niet te overzien. Met man en macht werd er gekuist om Pierre die in Amerika zat, dit alles te sparen, met de nodige producten werd alles weer "spick en span"gemaakt.

Mike Anthony op bezoek bij Mike West voor interview ter gelegenheid van de nieuwe maxi single "Why can't we live together"

Mike West laat dit keer het praten aan Station manager Pierre Cant over, hijzelf gaat dit keer liever eens de lucht in met een van de piloten op deze ballonfeesten .

Mike West op bezoek ten huize van de leden van The Cats in Volendam ter gelegenheid van de nieuw tournee die The Cats gingen maken ter promotie van het nieuwe album "Nine Lives"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jonathan Seagul

 

Rudi Van Vlaanderen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenny Cant & Mike West

 

Peter

Van Vlaanderen

LIVE STUDIO

Marc Clarisse